Ingredienser

Marineret kylling
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 bundt persille
  • 50 g saltet citron
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt peber
  • 1 tsk. gurkemeje
  • En knivspids safran
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 4 kyllingelår
Fyld
  • 2 store løg
  • 3 store gulerødder
  • 3 majroer
  • 2½ dl vand
  • 100 g grønne oliven med sten
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød fx batbout (marokkansk brød)

Tilberedning

Marineret kylling
Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker.

Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time.

Fyld
Pil og hak løgene groft. Kom løg og kylling i en gryde og steg ved middelhøj varme. Vend det hele godt rundt under stegningen.

Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skrub majroerne og skær dem i både. Læg grøntsagerne i gryden til kyllingen. Hæld vand ved og lad retten simre under låg i 1 time ved svag varme. Tilsæt oliven.

Tilbehør
Servér retten med fuldkornsbrød. F.eks. Batbout.

TIP
Servér eventuelt retten med Salade maroccain – marokkansk salat.

Da der er meget salt i både de saltede citroner og oliven, skal retten ikke tilsmages med mere salt.

Frugt og grønt pr. person

275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 73 g Fedt: 20 g, heraf mættet fedt: 4 g